Tuesday, 7 June 2011

JUVANA







hye korg..kali niee aq nk story skit pasal cerita kat TV3 iaitu JUVANA..cerita nie mengisahkan seorang remaja 17 tahun iaitu DAIM telah didapati bersalah atas tuduhan membunuh ibu dan teman lelaki ibunya..mahkamah telah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke SEKOLAH PEMULIHAN AKHLAK WIRA BAKTI,sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan semulaa...nak tau lebih selanjut nye?? tengok laa JUVANA kat TV3 setiap hari ISNIN pada pukul 9pm..hah??terlepas tengok cerita nie??senang jee..gi laa TONTON..boleh tengok balik..zaman daa moden..hihi..aq suke sangat tengok cerita niee..hihi..tak tau laa nape..maybe cerita nye laen daripada yang lain kott..dan aq sungguh terkejut!!papa aq sungguh seronok tengok cerita ni..selalu nyee bukan dia suke sangat pon tengok cerita melayu nie..kate nye merepek semacam..aq langsung tak terlepas untuk tengok cerita nie..aq sanggup x bace buku n ulangkaji semata-mata nak tengok cerita ni jee..hihi..jom kenal sape watak2 dalam JUVANA nie!!





 "AKU TIDAK AKAN TERPERANGKAP SELAMANYA!!"..haaaaa..ni laa DAIM..pemegang watak utama dalam cerita JUVANA nie...aq tengok dia ni lembut n pendiam sangat..dan dia selalu kene buli ngan botak..kesian dia..

                                 *tengok laa si Botak tuu tga buli DAIM..kesian dia..








"ni baru pergi sekolah budak jahat belum penjara..senyum sikit.."hehehe..ni APEK..kawan baik Daim..dia selalu tolong Daim klau ade masalah pape..baek kn dia..name sebenar dia SYAZWAN ZULKIFLY..comel kan dia..suke sangat2 kat dia time dia senyum..cute sangat2..klau kat luar dia peramah sangat2 n sangat2 berbudi bahasa..hihihi..suke suke suke..



          *tengok laaa..dia comment status aq..peramah kan..daa laa comel,baik pulak tuu~





yang duduk sopan sangat ni name nyee BOTAK..dia nie suke sangat buli  DAIM...ape yg aq tau,dia nie dulu kene pukul ngan bapak dia..tu laa dia gi sekolah pukul n buli2 org..dia anggap sekolah wira bakti tuu cam bapak dia punye..hihihi


ni gambar2 mase dorang tga shooting cter nie..

* ni name dia AYAM!!dia ni pembantu BOTAK tau..ayat yg aq ingat dia cakap "kat sini korang boleh jadi 3 benda..TAIKO,BALACI,JAMBU..pilih laa mne korang nak.."








ni laa SEKOLAH WIRA BAKTI...



ni name dia KEDAH..budak baru dalam SEKOLAH WIRA BAKTI..dia ni hebat..x takut dgn botak..hahaha..like him!!




hiiiiii..comel laa muke APEK!!





cutee laa muke daim tu~






ni guru2 di SEKOLAH WIRA BAKTI..dari kiri CIKGU ARIFFIN ,CIKGU ZAKIAH ,WARDEN RAJA , dan CIKGU AZMEE..

5 comments:

ReenKEROL said...

aq punn fan JUVANA jugak ! LOL .tapi aq suke MAT JAMBU uh .sayang ,dea kejap jewp ouhh .

nasyaaffandi95 said...

haha..aq paling suke apek..comel..

RiKwangie said...

weyh ,yg RAJA uh jahat jugak kann ?

nasyaaffandi95 said...

tau xpe..aq tengok an dia cam x nak tolong DAIM je..dia tuhh saket mental ke??

RiKwangie said...

hahaa .next week final episode ! hurmm :'(