Sunday, 23 October 2011

MR.S

hyee,hyeee!! da lame aq tak update blogg kaaann..aq malas sebenarnyee..tak de cerita menarikk..tp hari ni ade cter menarik..hmmm..bolehh laaa..hari jumaat petang pada 20/11/2011 pkul 7.30 ptg..lappy aq meletop..BOOOOMM! hehehe..sebab kene sambar petir..tu yang semalam aq tak online..bosan kott..aq da menggigil-gigil sebab takut ayah aq marah..tp nasib baik ayah aq tak marah..aq pon bwk lappy aq gi satu kedai ni..kedai kamputer (computer) nyee kat puncak alam jee..kebetulan kawan lame aq keje kat situuuu..name diaa MR.S..huhuhu..aq ingat kan diaa tak de,duduk umahh..rupanye ade plakk -.-'' ..then,mak aq pon bgtauu laa yg lappy aq ni kene sambar petir..MR.S bolehh pulak perli aq yang aq ni rajin sgt on9 sbb tu bolehh kene petir..sabar je laa kan..then dia kate lg...

MR.S : owhh..ni adapter yg rosak kak..
aq : dlm hati...(ade panggil mama aq kakak?? aiyaaa..ape nampak sgt ke aq tuaa!!)
mama : ye kee..ade jual tak bendaa tu??
MR.S : benda ni kene order dluu baruu dapat..
mama : berapa harga benda niee?
MR.S : dalam rm 20-30 cam tuu lahh..
mama : aikk...murahh nyee!
MR.S : ye laa kak local punyee memang murah..hari tu saye beli yang ORI punye harga RM150 kejap jee
            bolehh gunaa..kawan saye beli yg local punyee bolehh pulak tahan lamee..akak bolehh beli benda ni
            kat tesco..kat sane ade..
aq : tesco mane nak pegi????
MR.S : (tiba2 tgok kat luar sambil berkate) kat sini ade tesco lg kee?? hehehe (ketawa) kat setia alam
            laaa  -.-''
aq : laaaa mne laa org tauu..kot kot kat tesco shah alam pulakk kann..(dlm hati..comeyyy nyee dia ketawa!
      ade gigi cam arnab pulak..hehehehe )
mama : berapa lame benda tu boleh tahan?
MR.S : dlm setengah tahun cam tuu laa..tgok care penggunaan jgk..
mama : owhhhh..hah,nadia! nnt beli benda ni gune duit kauu eaa..
aq : (dlm hati..hah! duit aq?? aq baru nak simpan beli kamus besta -.-'')
MR.S : hahahaha..tu laa lain kali online lg waktu petir eaa!
aq : hahahah (gelak tak ikhlas) ye laa...nnt kite (aq) online lg waktu petir...


hah! tgokk..dia sukaa kena kan aq..asal aq pegi kedai diaa je mesti kene..hari tuu tahun lepas aq lepak kedai diaa nak bukak internet,then aq nak masuk kan pendrive..tak ade tempat nak cucuk..aq panggil lahh diaa..then dia katee "aikkk..tu pon tak tau nak pasang!" aq pon ape lg "ye lahh..org kat umah pkai lappy bukan computer!) memang aq je laa kan kene..btw,aq sukaa sgt berborak ngn diaa..rasa macam daahh kawan lame kott! memang kawan lame pooon -.-''dan nak jd kan diaa kawan baik aq..tapi...aq tau dan dia jugak tauu,kitorg tak bolehh nak jadi kawan baikk..sebab..sebab kitorg nak jage hati seseorang..hmmm :(
aq ade laa jgk IM diaa..tapi cara dia reply tuu macam dia kekok ngan aq..ehmmm..entah lahh..harap2 lepas ni diaa okeyy laa kann?

No comments: